فهرست مطالب

مدیریت بهره وری - پیاپی 22 (پاییز 1391)

نشریه مدیریت بهره وری
پیاپی 22 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/09/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • دکتر علی عطافر، محمود دانیالی ده حوض صفحات 15-40
    امروزه به منظور نیل به پیشرفت روزافزون سازمان ها از جنبه های مدیریت و نیروی انسانی، افزایش کارایی و کاهش ضایعات، پیروزی در میدان رقابت و موارد این گونه ، مشارکت صحیح و موفقیت آمیز کارکنان در تصمیم گیری ها و امور سازمان امری ضروری به نظر می رسد. هدف اصلی این پژوهش بررسی میزان وجود شاخص مشارکت محوری و رابطه ی آن با تعهد سازمانی در دانشگاه آزاد اسلامی می باشد. از فرضیات اساسی این پژوهش این است که: بین میزان وجود مشارکت محوری و تعهد سازمانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه رابطه معنی داری وجود دارد. جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان رسمی و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه می باشد. نمونه آماری 114 نفر می باشد که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه ی محقق ساخته شاخص مشارکت محوری مدیریت کیفیت فراگیر با پایایی حدود 955/0 و پرسشنامه تعهد سازمانی می یر آلن (با پایایی 91/0) استفاده شده است. آزمون های آماری t گروه های مستقل، آزمون t (one sample T. test) و ضریب همبستگی برای تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفته اند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه از نظر مشارکت محوری از وضعیت مطلوبی برخوردار است. بین شاخص مشارکت محوری و تعهد عاطفی و نیز بین مشارکت محوری و تعهد عقلانی، همچنین بین مشارکت محوری و تعهد هنجاری کارکنان و استادان دانشگاه آزاد اسلامی رابطه معنی وجود دارد.
    کلیدواژگان: مشارکت محوری، تعهد سازمانی، تعهد هنجاری، تعهد عاطفی و تعهد عقلانی
  • صفحات 41-54
    بررسی ارتباط بین اخلاق کار و ادراک برابری در اساتید و کارکنان دانشگاه های آزاد اسلامی کشور هدف اصلی تحقیق را تشکیل می دهد. روش پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بود. که داده ها به صورت میدانی جمع آوری شد؛ جامعه آماری تحقیق شامل کلیه اساتید و کارکنان دانشگاه های آزاد اسلامی کشور بودند (60000N=). نمونه آماری این تحقیق شامل 800 استاد و کارمند بودند (حجم نمونه بر اساس جدول مورگان تعیین شد) که به روش تصادفی- خوشه ای از میان جامعه آماری تحقیق انتخاب شدند. از میان پرسشنامه های ارسالی 569 پرسشنامه عودت داده شد. برای سنجش اخلاق کار از پرسشنامه ای خلاصه شده علی (1998) و برای اندازه گیری میزان ادراک برابری از پرسشنامه ادراک برابری کارکنان استرون (1375) ، استفاده شد. برای تعیین روایی، پرسشنامه های مذکور در اختیار تعدادی از اساتید بخش الهیات و معارف اسلامی و تعدادی از افراد صاحبنظر که در این زمینه تخصص داشتند قرار گرفت و نظرات آنان پیرامون تک تک سوالات اعمال گردید. پایایی درونی پرسشنامه ها در یک گروه نمونه، از طریق روش آماری آلفای کرونباخ (83/0) و پایایی زمانی از طریق آزمون مجدد (76/0) بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها هم از آمار توصیفی و هم از آمار استنباطی استفاده شد به طوری که برای توصیف صفات کیفی از درصد و فراوانی و صفات کمی از شاخص های تمایل به مرکز و پراکندگی استفاده شد. همچنین از آمار استنباطی با توجه به اهداف تحقیق و نوع داده ها از آزمونهای (تستt، ضریب همبستگی پیرسون) استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که از حداکثر میانگین نمره 5 برای اخلاق کار، میانگین کل آزمودنی ها، 09/4 با انحراف استاندارد 48/0 بود. و از حداکثر میانگین نمره 5 برای ادراک برابری، میانگین کل آزمودنی ها، 80/2 با انحراف استاندارد 70/0 بود. نتایج آزمون فرضیات نشان داد که بین اخلاق کار و ادراک برابری ارتباط مثبت معنی داری (001/0 >α ، 28/0 r=) وجود دارد.
    کلیدواژگان: اخلاق کار، ادراک برابری، اساتید و کارکنان
  • دکتر سلیمان ایران زاده، کامل داودی صفحات 55-74
    فساد اداری به طور مستقیم بر کارآیی نظام اداری، مشروعیت نظام سیاسی و مطلوبیت نظام فرهنگی و اجتماعی اثرات نابهنجاری دارد، اندیشمندان دیدگاه های مختلفی برای مدیریت فساد ارائه کرده اند، یکی از این دیدگاه ها مدیریت شیشه ای است که بر اساس آن فناوری اطلاعات، کلید اصلی کنترل فساد تصور می شود، در این پژوهش به بررسی این دیدگاه پرداخته شده است. جامعه آماری این پژوهش ادارات شهرداری جنوب استان آذربایجان غربی می باشد. ابزار گردآوری داده ها برای دولت الکترونیک پرسشنامه استاندارد تورس، پینا و رویود بوده و برای سلامت اداری از پرسشنامه استاندارد دکتر قرضاوی استفاده شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها در این پژوهش از آزمون های آماری کلموگروف- اسمیرنوف و آزمون همبستگی اسپرمن استفاده شده است و نتیجه گرفته شد که، فناوری اطلاعات نه تنها اثر قابل ملاحظه ای بر مدیریت فساد ندارد، بلکه در برخی موارد خود فرصت های جدیدی را برای فساد ایجاد می کند. بنابراین برای استفاده از فناوری اطلاعات به عنوان ابزاری برای مبارزه با فساد، باید به عوامل دیگری نیز توجه کرد.
    کلیدواژگان: دولت الکترونیک، سلامت اداری، نظام اداری کشور
  • دکتر محمد پاسبانی، اصغر آذرکسب، لیلا فاتحی خشکناب صفحات 75-96
    مدیریت بر مبنای شایستگی یک رویکرد منسجم و هماهنگ برای اداره سرمایه های انسانی در بلندمدت است که بر اساس مجموعه مشترکی از شایستگی های مرتبط با راهبردهای کلان کشور تدوین می شود. پژوهش حاضر به دنبال سنجش مدیریت بر مبنای شایستگی در سازمانها و موسسات دولتی و خصوصی استانهای آذربایجان شرقی و غربی، بوده و جامعه آماری شامل مدیران عالی، میانی و کارکنان موسسات دولتی و خصوصی می باشد که از جامعه آماری یاد شده، حجم نمونه حدود 426 نفر انتخاب گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده آزمونt-Test با نمونه های مستقل صورت گرفت. بر اساس نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل اطلاعات و بررسی لایه های مدیریت بر مبنای شایستگی ملاحظه گردید که در سطح معنی داری 5 درصد، لایه های مدیریت بر مبنای شایستگی (شایستگی های هسته ای، کنشی و تکلیفی) در سازمانهای خصوصی نسبت به سازمانهای دولتی، از میزان بالاتری برخوردار بوده، بنابراین تفاوت میانگین دو گروه جامعه معنی دار بوده، در کلیه فرضیه ها H0 مورد قبول واقع نگردیده و H1یعنی نفاوت میانگین دو جامعه پذیرفته می شود. در نتیجه می توان گفت که بین مدیریت برمبنای شایستگی در سازمانهای خصوصی و دولتی تفاوت معنی داری وجود دارد و شایسته سالاری، میزان آگاهی از اهداف، رسالت سازمانی و تعهد نسبت به سازمان و تخصص کاری در سازمانهای خصوصی بیشتر از سازمانهای دولتی می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت بر مبنای شایستگی، شایستگی های هسته ای، شایستگی های کنشی، شایستگی های تکلیفی
  • منصور صدیق، حسین علیی، داود باقری، دکتر علیرضا بافنده زنده، جبرئیل مرزی علمداری صفحات 97-120
    ساختار اقتصادی دنیای امروز با گذشته به طور اساسی تفاوت دارد. شاخص های سخت افزاری و دارایی های مشهود که دیروز در جایگاه یک بنگاه اقتصادی نقش تعیین کننده داشت جای خود را به نوآوری، ابداع، خلق محصولات جدید و دارایی های نرم افزاری داده است. تولید علم و دانش، بهره گیری ازدانش و گسترش آن در سطح جامعه در تمام زمینه ها، توانمندی و قدرت ایجاد می نماید. دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی به عنوان رکن اساسی در توسعه همه جانبه کشور باید بتوانند نیروهای جوان و طالب علم کشور را اهل فکر و نظر، نوآور و خلاق پرورش دهند. در دنیای امروز بزرگترین سرمایه های یک بنگاه اقتصادی نیروهای اهل فکر، یادگیرنده و خلاق آن ها هستند و این نیروها کسی جز کارآفرینان نیستند. پژوهش حاضرکه جامعه آماری آن 335 نفر از مدیران با تحصیلات عالیه صنایع شهرک های صنعتی استان آذربایجان شرقی می باشند در نظر دارد میانگین نمرات کارآفرینی و ابعاد پنج گانه موثر بر آن را در میان مدیران صنایع شهرک های صنعتی استان را از طریق یک کار پژوهشی جامع مورد بررسی و ارزیابی قرار داده و با شناساندن نقاط ضعف و قوت ابعاد مختلف کارآفرینی، پیشنهاداتی را به منظور تمرکز و بهبود بخشیدن به ابعاد ضعیف کارآفرینی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ارائه دهد.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، مرکز کنترل درونی، توفیق طلبی، ریسک پذیری، رقابت طلبی، قدرت طلبی
  • دکتر منیره دیزجی، دکتر سهند دانشور، علیرضا بابایی اناری صفحات 121-144
    در این مقاله به بررسی و ارزیابی جایگاه ایران و چهل کشور انتخابی در زمینه اقتصاد دانش بنیان پرداخته می شود. روش کار محاسبه کارایی آنها با استفاده از تجزیه و تحلیل پوششی داده ها می باشد. تجزیه و تحلیل پوششی داده ها یکی از روش های محاسبه کارایی واحد های تصمیم گیری با استفاده از برنامه ریزی خطی ریاضی و ورودی ها و خروجی های چند گانه است. بر این اساس کارایی کشورهای منتخب بر طبق مدل CCR ورودی محور و با استفاده از 13 مولفه اقتصاد دانش بنیان با تعداد نیروی کار، تولید ناخالص داخلی، تشکیل ناخالص سرمایه، کل مخارج صرف شده درفناوری اطلاعات و ارتباطات و ارزش افزوده خدمات در تولید ناخالص داخلی به عنوان ورودی ها و صادرات کالاهای با تکنولوژی بالا، تعداد محققین در تحقیق و توسعه، تعداد کاربران اینترنت ، خطوط تلفن ثابت و همراه، بهره وری نیروی کار و ارتباطات بین المللی به عنوان خروجی ها مورد ارزیابی قرار می گیرد. بر پایه نتایج این مقاله ایران در جایگاه 29 در میان کشورهای انتخابی می باشد و به نظر می رسد با پیروی از سیاستهای ایالات متحده آمریکا و چین بتوان جایگاه ایران را در این زمینه تقویت نمود.
    کلیدواژگان: اقتصاد دانش بنیان، تحلیل پوششی داده ها، ایران
  • دکتر مهرداد علیپور، حسین بدیعی، علی شهنواز، عبد الحسین رسولی نژاد صفحات 145-166
    هدف پژوهش حاضر بررسی موانع اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی در سازمان های دولتی استان زنجان بوده است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مدیران عالی و کارشناسان ستاد مرکزی ادارات کل استان زنجان در سال 1389 تشکیل میدهد که به روش تصادفی ساده و با استناد به فرمول تعیین کمترین حجم نمونه تعداد 300 نفر بعنوان نمونه انتخاب شدند. روش انجام پژوهش حاضر توصیفی و از نوع پیمایشی (میدانی) است. بمنظور گردآوری اطلاعات مورد نیاز از پرسشنامه 44 گویه ای بسته با طیف پنج درجه ای لیکرت و 2 سئوال باز استفاده شده است. پایایی این ابزار با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 92/0 محاسبه شده است. روایی محتوایی این پرسشنامه نیز توسط متخصصین مورد تایید قرار گرفته است. از بین 300 پرسشنامه توزیع شده، تعداد 275 پرسشنامه بازگشت داده شد. بدین ترتیب نرخ بازگشت پرسشنامه ها 6/91 درصد می باشد. در راستای تحلیل داده های گردآوری شده از آزمون t استیودنت و آزمون اولویت بندی فریدمن استفاده شده است. یافته های حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که مهمترین موانع اثرگذار در اجرای سیاست های کلی اصل 44 (خصوصی سازی) به ترتیب شامل نوع و چگونگی قوانین و مقررات، سیاست گذاری عکس العمل کارکنان با واگذاری، مشکلات اقتصادی و اجتماعی ناشی از فرایند خصوصی سازی و برنامه ریزی در فرایند خصوصی سازی می باشد.
    کلیدواژگان: اصل 44 قانون، خصوصی سازی، برون سپاری، استان زنجان
  • دکتر رسول برادران حسن زاده، معصومه محبوبی بناب، دکتر غلامرضا رحیمی صفحات 167-194
    این تحقیق سعی می کند موانع اجرای حسابرسی عملکرد مدیریت را در دستگاه های اجرایی استان آذربایجان شرقی بررسی و تاثیر هر یک از موانع را بر اجرای حسابرسی عملکرد مدیریت اولویت بندی نماید. جامعه آماری تحقیق حسابرسان و ذیحسابان دستگاه های اجرایی استان آذربایجان شرقی می باشد. تحقیق حاضر از حیث هدف کاربردی و با توجه به موضوع، پرسش، اهداف، فرضیه ها، از نوع پیمایشی می باشد. روش گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر از نوع کتابخانه ای و میدانی می باشد. این تحقیق دارای6 فرضیه می باشد. در سطح آمار استنباطی برای آزمون فرضیه ها ازآزمون t تک گروهی استفاده گردیده است. برای رسیدن به اهداف تحقیق ، پرسشنامه ای که حاوی 33 سوال است به مقیاس لیکرت تنظیم گردید. نتایج تحقیق نشان داد که نبود شفافیت در اهداف سازمانها، نبود استراتژی مناسب در سازمانها، ضعف سیستم ارزیابی عملکرد در سازمانها، ضعف فرهنگ پاسخگویی در سازمانها و ضعف قوانین و مقررات در سازمانها موانع اجرای حسابرسی عملکرد مدیریت می باشند. اما تاثیر هر یک از موانع براجرای حسابرسی عملکرد مدیریت متفاوت می باشد. به طوری که از لحاظ تاثیر گذاری بر اجرای حسابرسی عملکرد مدیریت به ترتیب ضعف قوانین و مقررات الزام آور در سازمانها رتبه اول، ضعف سیستم ارزیابی عملکرد رتبه دوم ، نبود استراتژی مناسب رتبه سوم ، نبود شفافیت در اهداف رتبه چهارم، ضعف فرهنگ پاسخگویی رتبه پنجم را به خود اختصاص دادند.
    کلیدواژگان: موانع، اجرای حسابرسی عملکرد مدیریت، دستگاههای اجرایی
  • محمد کلامی، اسماعیل عمران زاده، سیدرضا شریفی، سیدسینا شریفی صفحات 195-214
    در بیش تر کنفرانس های بین المللی بهره وری، چنین عنوان می شود که سطح بهره وری به ویژه بهره وری منابع انسانی در بخش های مختلف اقتصادی کشورهای در حال توسعه پایین است و مشکل شدت افزایش جمعیت را نیز به آن می افزایند، در توجیه اهمیت نقش افراد در مقایسه با سرمایه و تکنولوژی که هر سه از عوامل افزایش بهره وری هستند، تقریبا همه ی صاحب نظران و مدیران سرشناس صنایع جهان، انسان را اساسی ترین عامل تلقی کرده اند، به طوری که در جوامع فراصنعتی هدف و نوع فرهنگ به ترتیب QWL [1] و تاکید بر روابط انسانی پایه گذاری شده است و معتقدندکه سرمایه و تکنولوژی را می توان به صورت وام تامین نموده و خرید، اما انسان ها را نه می توان وام گرفت و نه می توان خرید. انسان ها باید به عنوان سرمایه های اصلی کشورهای در حال توسعه پرورش یابند و در آن ها انگیزه ی تلاش ایجاد شود. لذا در این پژوهش نویسندگان به بررسی ارتباط متقابل بهره وری و کیفیت زندگی کاری منابع انسانی پرداخته و از روش «آزمون نیکویی برازش یا آزمون یکنواختی» برای پیدا کردن ارتباط متقابل بهره وری و کیفیت زندگی کاری منابع انسانی پرداخته و نتیجه گیری نموده اند که با افزایش کیفیت زندگی کاری بهره وری نیز افزایش یافته است.
    [1]. Quality of Work Life
    کلیدواژگان: بهره وری، کیفیت زندگی کاری، منابع انسانی، رضایت شغلی، ارزشیابی عملکرد
|
  • Pages 15-40
    Nowadays, in order to achieve sustainable development regarding management and human resources, such considerations as increasing efficiency, reducing waste material, winning the competitions and the like, proper and successful contribution of the staff in the organization’s affairs and decision-makings seem necessary. The purpose of the present research is to study the rate of participation index and its relationship with organizational commitment in Islamic Azad University. The main hypothesis of the research is that there is a significant relationship between the rate of participation and organizational commitment. The statistical population includes all the staff and faculty members of Izeh Branch, Islamic Azad University. The research sample consists of 114 subjects, chosen by stratified random sampling. For data collection, a researcher-made questionnaire of total quality management with the reliability of 0.955 and Alen–Mayer questionnaire of organizational commitment with the reliability of 0.91 have been used. For data analysis, T-test of independent groups, One-sample T-test, and correlation coefficient have been applied. The results indicated that regarding the rate of contribution, the Izeh Branch of Islamic Azad University is in a favorable state. Also, the results showed a significant relationship between the rate of participation and emotional commitment, between the rate of participation and rational commitment, and the rate of participation and norm commitment of the staff and faculty members in the university under study.
    Keywords: Participation, organizational commitment, Norm commitment, Emotional Commitment, Rational commitment
  • Pages 41-54
    This study aims at investigating the relationship between work ethics and perception of equality among the faculty members and staff of Islamic Azad Universities. The research methodology was descriptive-correlational and the data was collected via field procedure. The statistical population consisted of all the faculty members and staff of Islamic Azad Universities (N=60000). The participants of the study were 800 faculty members and staff who were selected from among the population based on cluster random sampling. The sample size was determined using Morgan table. Out of the posted questionnaires, 569 were completed and returned by the participants. To assess work ethics and the ratio of perception of equality, a summarized version of Ali's questionnaire (1998) and Starvan's employee's perception of equality questionnaire (1996) were used, respectively. In order to confirm the validity of the questionnaires, the researchers submitted them to some professors in the department of Theology and Islamic Thoughts as well as to some other experts. Subsequently, the expert's opinions regarding all the questionnaire items were applied in modifying the scales. The reliability of the scales in a sample group, using Cronbach's alpha coefficient, was calculated 0.83 and using test-retest method, it was 0.76. Both descriptive and inferential statistics were used to analyze the data. Qualitative data was described using percentage and frequency counts and quantitative data was illustrated using indices of central tendency and variance. Besides, based on the objectives of the study and data type, Pearson's correlation coefficient was used as inferential statistics. The results showed that, out of the maximum mean score of 5 for work ethics, the participant's mean score was 4.09 with the standard deviation of 0.48. The participant's mean score of perception of equality was 2.80 with the standard deviation of 0.70, out of maximum mean score of 5. The results of hypothesis tests revealed a positive correlation (r=0.280) between work ethics and perception of equality among the faculty members and staff of (all participants) Islamic Azad University.
    Keywords: Work ethies, Perception of equality, Faculty members, staff
  • Pages 55-74
    Corruption is a global phenomenon and is as old as human and government. Today, there is no society or country that can claim to have a healthy administrative and social system. Solutions to the problem of corruption are diverse and are based on the formulation of social and political systems; measures such as raising the accountability in government institutions, transparency of rules, government downsizing, and executing the comprehensive projects of establishing e-government in the country can be posed. In the present study, the results of 400 respondents’ views on corruption have been pointed. The subjects were chosen by simple cluster sampling, and the questionnaire used in the study was adopted from the questionnaire designed by Naz (2005). The research examined three factors, the time of receiving services, cost of services, and bureaucratic red tape, and then, the hypotheses were put forward. One of the important results of this study is that e-government can not only help to reduce corruption but also be very effective on creating a strong relationship between the government and citizens.
    Keywords: E-government, Corruption, Citizens, state relationship
  • Pages 75-96
    Management based on competency is a coherent and coordinated approach to managing human capitalsin the long run which is devised on the basis of a common set of competencies associated with the large-scale strategies of the country. The present study seeks to assess the merit-based management in the public and private organizations and institutions of East and West Azerbaijan Provinces. The statistical population includes the top and middle managers, and the staff of public and private institutions, from among whom a sample of 426 was chosen. In order to analyze the data, the researchers used T-test with independent samples. The results of data analysis and the study of merit-based management layers revealed that at the significance level of 5%, the layers of merit-based management (core competencies, performance competencies, and tasks competencies) are of higher rate inprivate organizations than in public organizations. Therefore, the difference of the means of the two groups was significant. In all the hypotheses, H0 was rejected and H1, the difference in the mean of the two groups was accepted. Thus, it can be concluded that there is a significant difference between merit-based management in public and private organizations, and that meritocracy, awareness of the goals, organizational mission, organizational commitment, and expertise are greater in private organizations than in public organizations.
    Keywords: Management based on competency, Core competencies, Performance competencies, Task competencies
  • Pages 97-120
    The economic structure of today’s world is different from that of the past. Hardware indices and tangible assets that had a key determining role as an enterprise in the past are now being replaced with innovation, creation of new products and software assets. Creating knowledge, making use of knowledge and expanding it all over the society in all fields create capability and power. Universities and research centers, as the basic foundation in the comprehensive development of the country, should be able to train the young and knowledge seeking individuals to become thoughtful, insightful, innovative, and creative. The greatest capitals of an enterprise in today’s world are those interested in thinking, learning and creating; and these are the entrepreneurs. The present study tries to survey and evaluate the average scores of entrepreneurship and the five dimensions affecting it among the industrial managers of East Azarbaijan industrial complexes. The statistical population includes 335 people from among the highly educated managers of the industrial complexes of East Azarbaijan. The study aims, by pinpointing the weak and strong points of the different dimensions of entrepreneurship, to give some suggestions in order to focus on and improve the weak points of entrepreneurship in universities and higher education centers.
    Keywords: Entrepreneurship, Internal control center, success-seeking, risk-taking, competitiveness, Ambition
  • Pages 121-144
    The present article studies and evaluates the status of Iran and forty selected countries in the field of knowledge-based economy. The research method is to calculate their efficiency through the use of data envelopment analysis. Data envelopment analysis is one of the methods to calculate the efficiency of decision-making units by using linear mathematical programming with multiple inputs and outputs. Accordingly, the efficiency of the selected countries was evaluated based on the input-oriented CCR model and by using the 13 Components of knowledge-based economy, with total labor force, GDP, gross capital formation, total expenditure spent on ICT, and value added services in GDP as the inputs, and high-tech exports, number of researchers in research and development, number of Internet users, fixed line and mobile telephones, labor productivity, and international relations as the outputs. According to the results of the present article, Iran is placed 29 among the selected countries. It seems that by following the policies of the USA and China, Iran can be promoted in this regard.
    Keywords: Knowledge-based economy, Data envelopment analysis (DEA), Iran
  • Pages 145-166
    The aim of the present research is to study the obstacles in the way of implementing the general policies of article 44 of the Constitution in the public organizations of Zanjan Province. The statistical population of this research consists of the executives and employees of the general departments of Zanjan Province in 2010. By employing Cochran’s formula, 300 have been selected as sample. The research methodology is of survey and descriptive type. In order to gather the required information, 2 questionnaires with 44 closed items in Likert’s 5-degree spectrum and 2 open questions have been used. The reliability of this tool has been confirmed by Cronbach’s Alpha coefficient as %92, and its content validity has been approved by experts. From among 300 questionnairs, 275 have been returned. So the return data is %91.6. For data analysis, t-student test and Friedman priority test have been used. The findings indicate that the most important obstacles in the way of implementing the general policies of Constitution (privatization) are laws and regulations, policies, reaction of employees to privatization, economic and social problems resulting from the privatization process, and programming the privatization process.
    Keywords: Article 44 of the Constitution, Privatization, Outsourcing, Zanjan Prorince
  • Pages 167-194
    The purpose of the present research is to investigate the execution obstacles of management performance auditing in the executives organizations of East Azarbaijan Province and to rank the effect of each obstacle on the execution of management performance auditing. The statistical population consists of the auditors and accountants of the executive organizations of East Azarbaijan. The research is an applied investigation and from the viewpoint of the topic, the research question, objectives, and hypotheses, it is of survey type. The data collection is carried out through library and field study. The research has 6 hypotheses. For the testing of the hypotheses by inferential statistics, we have used single group T-test. In order to attain the research objectives, the researchers drew up a questionnaire consisting of 33 questions on Likert Scales. The results showed that lack of transparency in the goals of the organizations, lack of a suitable strategy, weakness of performance assessment system, weakness of accountability culture, and weakness of laws and regulations in the organizations are the obstacles of executing management performance auditing. In other words, from the viewpoint of their effect on executing management performance auditing, weakness of laws and regulations, weakness of performance assessment system, lack of a suitable strategy, lack of transparency in the goals, and weakness of accountability culture were ranked first to fifth, respectively.
    Keywords: Obstacles, Executing management performance auditing, Executive organizations
  • Pages 195-214
    In most of the international conferences about productivity, it has been stated that the level of productivity, particularly that of human resources, is low in various economic parts of the developing countries. The issue of increasing population is also another factor. Almost all of the connoisseurs and top managers of the world’s industries, in justifying the importance of the role of the people compared with capital and technology, claim that there are three important factors in increasing productivity, and human being is the most important factor, so in top-industrialized communities, the purpose and the kind of culture are based upon QWL and human relationships, respectively. They believe that capital and technology can be provided as a loan and by purchase, but we can neither borrow human beings nor buy them. Human beings should be trained as the main capitals of the developing countries, and they should be motivated. Therefore, in this paper, the authors have tried to survey the mutual relationship between productivity and the quality of work life in human resources. They have concluded that by increasing the quality of work life, the productivity also increases.
    Keywords: Productivity, Quality of Work life, human resources, job satisfaction, performance appraisal